Keune

Binnen onze salon werken wij met Keune Haircosmetics. Keune heeft veel verschillende professionele productlijnen, waardoor we altijd een product hebben dat past bij jouw haarsoort en hoofdhuid. Onze kappers zijn altijd op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen. Zo ben jij zeker van een mooie coupe én een uitstekende verzorging.

Lief voor mens en planeet

Keune gelooft in een grote verantwoordelijkheid voor de planeet en de mens. Keune biedt onder andere eerlijke werkomstandigheden, wordt er nooit op dieren getest en de productie is volledig CO2-neutraal. De onderstaande logo’s laten zien dat Keune nog veel meer doet voor een duurzame wereld.

Knippen
Voor elke look kan je bij ons terecht. Elke hairstylist is getraind op elk type haar en van elke haarstylist kan je topkwaliteit verwachten. Als we jouw wensen hebben besproken, geeft de hairstylist een passend advies. 

 

Kleuringen
Voor elke look kan je bij ons terecht of het nou gaat om een uitgroei verven, enkelvoudige kleuring, high/-low lights of een uitgebreide Balayage, Ombre, Babylights kleuring. Onze kleurspecialisten zijn getraind op elk type haar en van elke haarstylist kan je topkwaliteit verwachten. Als we jouw wensen hebben besproken, geeft de hairstylist een passend advies. Bij een kleuring zit drogen altijd inbegrepen.

 

Verzorging
Haarmasker: Korte en ontspannende verzorgingsbehandeling waarbij het haarmasker inwerkt onder een warme, gestoomde handdoek. (Deze behandeling zit niet standaard bij een knipbehandeling inbegrepen).

Braids

Naast cornrows, waarbij er vlechtjes in banen strak over de hoofdhuid worden gemaakt, zijn er ook vlechtjes die los van het hoofd hangen. Doordat er bij het afbakenen van de plukjes allemaal vakjes op de hoofdhuid ontstaan, wordt deze hairstyle vooral ‘box braids’ genoemd. Varianten op deze naam zijn micros, plaits, singles of individuals in het Engels, en losse vlechten of valse vlechten in het Nederlands.

Vooral bij mannen en kinderen worden braids van enkel het eigen haar gemaakt. In de meeste gevallen wordt er echter nephaar aan de vlechtjes toegevoegd. Hierdoor krijg je meer lengte (langer dan je eigen haar), meer volume (een voller eindresultaat) en blijven de vlechtjes ook nog eens een stuk langer zitten (pluist minder snel)!

Knotless box braids
Een methode die momenteel steeds populairder aan het worden is, zijn knotless box braids. Knotless box braids zijn eigenlijk exact hetzelfde als traditionele box braids, behalve de manier waarop het nephaar wordt toegevoegd. Bij standaard box braids wordt de volledige pluk nephaar direct bij het starten met vlechten meegevlochten. Bij knotless box braids wordt dit plukje voor plukje toegevoegd (ook wel bekend als de feed-in methode zoals bij cornrows al geruime tijd toegepast wordt), waardoor er geen ‘knoopje’ bovenaan het vlechtje ontstaat.

Massage behandeling
Indien gewenst kunnen we tijdens de wasbehandeling jou voorzien van een ontspannende massage die de bloedsomloop stimuleert en de afvalstoffen versneld doet afvoeren. Deze massage duurt vijftien minuten. (Deze behandeling zit niet standaard bij een knipbehandeling inbegrepen). 

Omvorming (Permanent & Relaxen)
Permanent: Steil haar laten krullen heet permanent. Het is een zeer bekende methode die jouw steile haar laat krullen. Het doel van deze handeling is om het haar de krul aan te laten nemen die uw wenst. De vloeistoffen biedt maximaal hoofdhuidcomfort gedurende het proces en heeft een verbluffend resultaat.
Relaxen: Het ontkroezen van krullen heet relaxen of straighten. Het is een zeer bekende methode die jouw krullend haar en kroeshaar 'rechttrekt'. De Relaxer biedt een welkome oplossing om het krullende haar of kroeshaar onder controle te krijgen. Het doel van deze handeling is om het haar zo glad mogelijk te maken. De Relaxer biedt maximaal hoofdhuidcomfort gedurende het relaxproces en heeft een verbluffend resultaat.

Box braids
De traditionele methode voor het plaatsen van box braids is relatief eenvoudig. Er wordt een vakje op je hoofdhuid gemaakt, dit kan in diverse vormen (rond, vierkant of driehoekig) en formaten. Vervolgens wordt er een vlechtje van het plukje haar gemaakt, waarbij in de meeste gevallen dus nephaar wordt toegevoegd.

De uiteinden van de vlechtjes kunnen op diverse manieren worden afgewerkt. Bij kinderen worden hiervoor vaak kraaltjes gebruikt. Indien er alleen met het eigen haar gevlochten wordt, kunnen de vlechtjes onderaan open gelaten worden (alleen bij haartype 4) of met een elastiekje afgesloten worden. Indien er nephaar is gebruikt, worden de vlechtjes onderaan afgesmolten met vuur of geseald met heet water.

Hoe lang het duurt om braids te laten zetten is ten eerste heel erg afhankelijk van het soort braids dat je neemt. Bij de standaard box braids is tevens de grootte van de vakjes op de hoofdhuid (wat natuurlijk het aantal vlechtjes beïnvloedt) en de lengte van de vlechtjes enorm bepalend. Er gaat sowieso flink wat tijd in deze hairstyle zitten, maar hoe veel tijd exact kan nogal verschillen. Meestal duurt het plaatsen van box braids tussen de 4 en 6 uur. Indien je kiest voor jumbo box braids (grote vakjes met dikkere vlechtjes) of medium/standaard kan het ook wat korter zijn, en als je juist voor extra lange of dunne vlechtjes kan het wat langer duren. Denk je dat je niet zo lang stil kunt zitten? Dan zijn quick braids misschien een optie voor je. Het plaatsen hiervan duurt meestal tussen de 2 en 4 uur.